00€

Ostukorv

Kuidas valmistada rohelist teed õigesti?

Kuidas valmistada rohelist teed õigesti?

Roheline tee -  Mulle see küll ei meeldi, sest on liiga mõru. Olete kuulnud või isegi nii öelnud? Kuidas siis ikakgi rohelist teed õigesti valmistada?

Enamasti keedetakse vesi, pannakse teekotike või puru tassi ja valatakse peale äsja keenud vesi. Siitpeale aga lähebki kõik juba pisut viltu.

Vesi keeb 100 kraadi juures ning äsja keenud vesi on rohelise tee jaoks liiga kuum. Parim temperatuur rohelise tee jaoks on 80 kraadi ringis.  Vee temperatuur on rohelise tee maitse seisukohast väga oluline. Jahedam vesi kindlustab, et rohelise tee naturaalset magusat ja mahedat maitset ei valluta kibedus.

Kuidas aga veenduda selles, et vee temperatuur on just 80 kraadi? Kõige lihtsam on kasutada sellist veekedukannu, kus on erinevad kraadid peal, kuid saab ka lihtsamalt. Keeda vesi nagu tavaliselt ning lase enne tee valmistamist 2-3 minutit jahtuda. Vee jahutamine aitab kindlasti saada palju maitsvama rohelise tee.

Roheline tee ei vaja nii palju tõmbamisaega kui teised teesordid. Veelgi enam – ka liiga pikk tõmbamisaeg muudab rohelise tee kibedaks. Samuti vähenevad pika tõmbamisaja jooksul kõik need suurepärased maitsed, mis tees algselt olemas olid. Lase rohelisel teel tõmmata 1-3 minutit. Katseta ja leia enda jaoks sobivaim tõmbamisaeg, mis annab sulle just sinu jaoks parima maitsega joogi.  

Roheline tee on vitamiinide- ja mineraaliderikas ning sellele omistatakse mitmeid tervislikke omadusi: see viib kehast välja mürgid, tugevdab immuunsüsteemi, mõjub hästi südame-veresoonkonnale ja aitab põletada rasvu. 

Roheline tee värskendab ja kustutab janu, ergutab vaimu ja parandab seedimist. Erinevalt kohvist ei häiri roheline tee maksa ja sapiteede talitlust ning ka selle ergutav toime kestab pikemat aega. Samal ajal soodustab tee joomine ka lõdvestumist ja parandab perifeerset verevarustust.

Seega kui oled rohelist teed proovinud, kuid selle kibedas maitses pettunud, valmista järgmisel korral teed veidi jahedama veega ning ära lase sellel liiga kaua tõmmata. Nii võlud teelehtedest välja parima maitse.

Sense of Tea and Coffee esinduspoes www.eestisud.ee on müügil üle 150 erineva purutee sordi. Rohelise tee sorte on kuskil 50 ringis, millele lisanduvad veel ka orgaanilised teed.

Kõike populaarsemad rohelise tee sordid on: http://eestisud.ee/tee/cacturs-fig,  http://eestisud.ee/tee/mate-coolhttp://eestisud.ee/tee/milky%20oolong 

17.03.2017.a. Sense Of tea and Coffee